Szabadulószoba világbajnokság 2017
2019 09 27 - 11:25

Korábban írtuk, 2017. március 25-én rendezik Budapesten az első szabadulószoba világbajnokságot. A selejtezőkörök már lezárultak, azonban február 25-ig van még egyetlen esély résztvenni a vb-n.

22 csapat, a selejtezők legjobbjai, már biztos ott lesznek a szabadulószoba világbajnokságon, hozzájuk lehet csatlakozni, mert még február 25-ig van esély szabadkártyát szerezni.

DXM SZABADKÁRTYA

Az utolsó esély kijutni a vb-re a DxM szabadkártya. Négy szabad hely van még, melyekre a DxM puzzle megoldásával lehet pályázni február 25-ig. A kijutáshoz itt már a szerencsére is szükség lesz, mert a helyes megfejtők egy sorsoláson vesznek részt, és négy nyertes csatlakozhat utolsóként a világbajnokság mezőnyéhez.

Ez az utolsó kijutási esély a MindGamers film promóciójához kapcsolódik, mely alkotás egyébként az egész eseményt inspirálta. A film elemei visszaköszöntek a selejtezők feladványaiban is, és a döntőre készülő szobában is találkozhatunk majd utalásokkal a történetére.

A film bemutatója az Egyesült Államokban március 28-án, vagyis a világbajnokság után lesz, így nem nyújt segítséget a feladványok megoldásához.

A VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAMJA

A szabadulószoba világbajnokság az elődöntőkkel kezdődik 2017. március 23-24-én csütörtökön és pénteken. Itt 23 ország 28 csapata méretteti meg magát. Közülük a két legjobb csap össze a világbajnoki címért március 25-én szombaton.

A Mission: Unlock Enoch Világbajnokságot élőben közvetíti a Red Bull TV 2017. március este 8 órától.

A SZABADULÓSZOBA MARAD BUDAPESTEN

„A világbajnokságra összeállított szobánk a szabadulószobák teljesen új szintjét hozza el, hiszen a kvantumlogikán alapul, a bajnokok a játék során minden képzeletet felülmúló kihívásokkal találkoznak majd” – mondta Dr. Konstantin Mitgutsch, az MIT Game Lab kutatója, a játék koncepciójának megalkotója.

„Olyan kihívásokkal kell szembenézniük majd a játékosoknak, amelyek a kvantumfizikában, számítógépes tudományokban való jártasságra is kiterjednek, de a szellemi mellett fizikai képességekre is szükség lesz a sikerhez.” – mondta Nicholson.

A versenyre készülő különleges szabadulószoba a világbajnokság után is Budapesten marad, így a nagyközönség is lehetőséget kap, hogy kipróbálja. 

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
TÉMAKÖRÖK