Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
2020 05 28 - 15:41

A hétfőn felavatott Árnyékvilág a korábbiaknál valamivel modernebb pálya. A hagyományos számzárak, betűkódok mellett sok elektronikus feladvány és effekt színesíti a játékmenetet.

Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója elmondta, hogy korábban mind a Titkok kertje, mind pedig a Viharzóna nagyon népszerű volt a látogatók körében, akiket arra ösztönzött, hogy csapatosan látogassanak el hozzájuk.

A két szobát azért alakítottuk ki, hogy ha osztálykiránduláson érkeznek hozzánk gyerekek, két felé tudjuk őket osztani, így akár versengve is tudtak játszani. Később elkezdtünk nyitni a különböző korosztályok és a természet felé. Ezek mellett egy hasonló, logikai feladatokra épülő szabadtéri pályát is működtetünk az arborétum területén, amely kifejezetten gyerekeknek, családoknak szól, ez a Csodaösvény kalandpálya. Utóbbi nem időre megy, hanem az élményszerzés, a kellemes időtöltés a cél – mondta.

Az új játékra 2-6 fős csapatokat várnak. Hegedűs Éva ötletgazda elmondta: két fős csapatok még 60 perc alatt nem jutottak ki a szarvasi pályákról, hiszen közepes-nehéz fokozatú szobákról van szó, így minél többen vannak, annál nagyobb esélyük van sikeresen venni az akadályokat.

Hétfőn az Árnyékvilágot felavató csapat tagja volt Metzker Krisztina, a Pont Tv/Rádió szerkesztője, Bobvos Péter, csabacsűdi önkormányzati képviselő, Bogdán Tamás, a Körös-Menti TDM elnöke, a Liget Wellness és Konferencia Központ igazgatója, Hovanecz András, a kondorosi Alföldi betyár szabadulószoba üzemeltetője, Gera Krisztián, a gyomaendrődi Liget Fürdő igazgatója, Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület (GYÜSZ-TE) elnöke, dr. Lesfalvi Balázs, Békésszentandrás alpolgármestere, a Hunyadi kastély tulajdonosa és Molnár József, Csabacsűd polgármestere is. A hírről a Behir.hu számolt be elsőként.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
TÉMAKÖRÖK