Tudattörő: drogprevenciós szabadulószoba
2019 09 27 - 10:42

Drogrpervenciós szabadulószoba nyílt a Nyírő Gyula Kórház és a XIII. kerületi Prevenciós Központ együttműködésének eredményeként a világon elsőként. A szabadulószoba a közönség számára ingyenesen látogatható, csak regisztrálni szükséges hozzá.

A szabadulószobák már nem kizárólag a szórakoztatásról szólnak. A marketingesek az utóbbi években kezdték felismerni, hogy ez az interaktív tevékenység kiválóan alkalmas például promóciók lebonyolítására. Blogunkban is beszámoltunk már Trónok harca, Heineken, vagy Resident Evil tematikájú szabadulószobákról.

ILYEN MÉG NEM VOLT

A pr-osok, marketingesek után egy újabb felhasználási területe került elő a kijutós játékoknak a drogprevenciós szabadulószobával. A világ első függőség témájú szabadulószobája, melyet a XIII. Kerületi Prevenciós Központ és a Nyírő Gyula Kórház-OPAI Drogbeteg Gondozójának munkatársai közös munkájából született. A prevenciós célú, non-profit szabadulószoba koncepciója nemzetközi szinten példa nélküli.

A SZABADULÓSZOBA SZTORIJA

A történetben a játékosoknak egy elhanyagolt terhességből született, szétesett családban, magányosan felnövő drogfüggő életútját kell végigkövetniük. Közben megismerik a különféle kábítószereket, azok veszélyeit, és a függőségből való gyógyulás nehézkes folyamatát is. Az interaktív, játékos módszerekkel felépített prevenciós programot kimondottan középiskolásoknak szánják a készítők.

"Logikai és kooperatív feladatok segítségével juthatsz közelebb a végső megoldáshoz: kinek a fejében játszódott a szoba? Mit tudtunk meg róla? Mik a függőség kockázati tényezői? Mik a lehetséges kimenetek? Mi segíthet? Ezekre a kérdésekre ad választ a Tudat-törő szoba. Játékos prevenció, ahogy eddig még nem láttad!" - írja a honlap.

A JÁTÉK INGYENES

A prevenciós szabadulószoba kipróbálása minden játékos számára ingyenes. Regisztrálni a szabadulószoba honlapján, vagy Facebook oldalán lehet.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
TÉMAKÖRÖK