x
hu
en
Escape room

Szabadulószobával szivatják Trump-ot a kanadaiak

Make Escape Rooms Great Again! - Újragondolt szabadulószoba Trump stílusban
2019.09.27.

Make Escape Rooms Great Again! - hangzik a némileg ismerős szlogen a játék oldalán. Hát igen, Calgary-nak ebben a szabadulószobájában fogták magukat és bohócot csináltak az USA elnökéből.

forrás: confined.ca

A HASONLÓSÁG A VÉLETLEN MŰVE LEHET...

Az Escape Trumps Tower névre keresztelt játék leírásánál gondosan feltüntették, hogy a felbukkanó karakterek mind kitaláltak, így köztük és a valóság közti hasonlóság kizárólag a véletlen műve lehet… Hát. Mindenesetre érzékenyebb lelkületű és kiskorú látogatóiknak nem ezt a szabadulószobát ajánlják elsősorban.

A SZABADULÓSZOBA ELSŐ JÁTÉKOSAI NAGYON ELÉGEDETTEK

A tulajdonosok szerint az első visszajelzések meglehetősen pozitívak, az első pár héten csak ötcsillagos értékeléseket kaptak a vendégektől. A szomszédos országok általában szívesen viccelődnek egymáson, de eddig inkább az USA-tól kaptak a kanadaiak. Például a South Park alkotói Terence és Philip mellett Celine Dionnal sem bántak kesztyűs kézzel.

MAJDNEM MINDENKI A SZOMSZÉDJÁN RÖHÖG

Ahogy Európában az oroszok az ukránokon, az angolok az íreken, a spanyolok a portugálokon, úgy Kanada és az Egyesült Államok már időtlen idők óta egymáson röhög a legtöbbet.

 forrás: reddit.com

(Érdekes, hogy valamiért mi a skótokon poénkodunk, de az olaszok még ennél is jobbak: ők saját magukat nevetik ki.)

Visszatérve Kanadára és az USA-ra, a politikai viszonyok és Trump személye kifogyhatatlan muníciót szolgáltat a kanadaiaknak, ami még Justin Bieberen és a Nickelbacken is túltesz, amit tőlük kapott a világ.

MÉDIAHEKKNEK INDULT

Szóval ha már Trump: a szabadulószobában fellelhető sok olyan szimbólum, mely az elnök nevéhez köthető. A Trump Towertől kezdve a kampányban használt sapkákon át a sombreroig. A feladat egyébként az, hogy a játékosok a rendelkezésre álló 60 percen belül valahogy kijussanak a toronyból. Magának a játéknak ötlete egy újságírótól jött, aki jelezte a tulajoknak, hogy egy kijutós játék indítása önmagában már nem túl nagy sztori. Viszont azt is hozzátette, hogy például egy “trumpos” szabadulószobára felkapná a fejét a média.

A viccnek szánt gondolat a végén testet öltött és így született meg a szabadulószoba, mely viccet csinál az amerikai elnökből. És úgy tűnik, mindezt a kanadaiak nagyon élvezik.

Hát, mit is lehet erre mondani? Talán azt, amit Kanada kapitány: sorry!

Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
2020.10.27.
Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
A szabadulós játékok ma már az egyik legnépszerűbb programlehetőséget jelentik. A játékosok lelkesedése nem véletlen: csapatmunka, borzongás, adrenalinfröccs, sikerélmény - a képzeletbeli világokban minden adott, ami a mindennapokból olyan nagyon hiányzik.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
2020.10.08.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
A játékosoknak ezúttal az ÁVH börtöneiből kell kijutniuk, miközben megismerkednek az ‘50-es évek Magyarországával.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
2020.06.01.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium két tanára a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján egy online szabadulószobát tervezett.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
2020.05.28.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
A Szarvasi Arborétumban 2015. óta működnek szabadulószobák. Azóta évről-évre újdonságokkal is jelentkeznek az ötletgazdák.
TOVÁBBI CIKKEK