x
hu
en
Escape room

Szabadulószobák Éjszakája 2018-ban

A Múzeumok Éjszakéja mellett 2018-ban a Szabadulószobák Éjszakáját is megrendezték!
2019.09.27.

A Szabadulószobák Éjszakája névre hallgató rendezvénysorozat idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre 2018. október 26-án, pénteken.

Mindazoknak, akik most mennének először szabadulószobába vagy épp szívesen kipróbálnának egy újat, remek alkalmat jelent a rendszevény, hiszen ezen az egy napon féláron tehetik meg.

A kijutós játék alapkoncepciója az évek alatt nem változott, a résztvevőknek egy zárt szobarendszerből kell kiszabadulni 60 perc alatt. Lakatok, számzárak logikai feladatok és rejtvények megfejtésén keresztül. A játékok egyediségét a szobák kerettörténete adja. Az, hogy melyik korba, helyszínre, filmbe, milyen rejtélyes ügyhöz repíti a játékosokat a szoba üzemeltetője. Az újabb szabadulószobák már különböző látványelemekkel (például lézer), filmes adaptációkkal igyekeznek még élvezetesebbé tenni, ezt a tartalmas kikapcsolódási formát.

SZABADULÓSZOBÁK ÉJSZAKÁJA 2018.

Mint minden évben, idén is több tucat szabadulószoba várja (és zárja) a kikapcsolódni vágyó kincskeresőket, nyomozni vágyókat egy fergeteges csapatépítő játékra, országos jelleggel. A csatlakozott szabadulószobák ezen a napon meghosszabbított nyitvatartással, és 50%-os kedvezménnyel várják az érdeklődőket.

A játékot pszichológusok kifejezetten ajánlják például tinédzser korú gyerekeknek (létezik már szabadulószobás napközis tábor, drogprevenciós szabadulószoba, vagy épp iskolai zene-, vagy irodalom témájú), és mára már egyre több cég szervez szabadulószobás csapatépítéseket, hogy a kollégák még jobban összekovácsolódjanak, amellett, hogy a játék során garantáltan feltöltődnek.” – mondta Pattantyús Ádám, a Szabadulószobák Éjszakájának főszervezője.

REGISZTRÁCIÓ ÉS JEGYVÁSÁRLÁS

A vállalkozó kedvű résztvevők a Szabadulószobák Éjszakája weboldalán ingyenes regisztrációt követően igényelhetnek 50%-os kupont rendezvénysorozatra, melyet foglaláskor a résztvevő szabadulószobák oldalán történő foglalásukkor tudnak felhasználni.

A kuponok rendezvény napján több szabadulószobában is felhasználhatóak, azonban a szervezők azt tanácsolják az olyan játékosoknak, akik több szobában is szeretnék kipróbálni magukat, hogy vegyék figyelembe a helyszínek közti távolságot is, ne csak a játékra szánt időt. Akinek mégsem sikerül regisztrációjának kuponját az eseményen felhasználnia, az az 50%-os kupont november végéig még 10% formájában is igénybe veheti a résztvevő szabadulószobákban.

Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
2020.10.27.
Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
A szabadulós játékok ma már az egyik legnépszerűbb programlehetőséget jelentik. A játékosok lelkesedése nem véletlen: csapatmunka, borzongás, adrenalinfröccs, sikerélmény - a képzeletbeli világokban minden adott, ami a mindennapokból olyan nagyon hiányzik.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
2020.10.08.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
A játékosoknak ezúttal az ÁVH börtöneiből kell kijutniuk, miközben megismerkednek az ‘50-es évek Magyarországával.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
2020.06.01.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium két tanára a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján egy online szabadulószobát tervezett.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
2020.05.28.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
A Szarvasi Arborétumban 2015. óta működnek szabadulószobák. Azóta évről-évre újdonságokkal is jelentkeznek az ötletgazdák.
TOVÁBBI CIKKEK