x
hu
en
Escape room

Szabadulószoba és Arany János-hologram a múzeumban

Új dimenzió a múzeumok világában! Nézd meg milyen újdonságokkal várja látogatóit az Arany János Múzeum Nagykőrösön!
2019.09.27.

Szabadulószobával, érintőképernyős asztalokkal ellátott kávézóval, tudáslabirintussal, látványraktárral, sőt a látogatókat kísérő Arany János hologrammal gazdagodott a megújult, nagykőrösi Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény.

Nagykőrös tavaly az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából hirdetett emlékév keretében több mint egymilliárd forint támogatásban részesült, melyből közel 900 millió forintot a városi múzeum felújítására fordított. Az épület a pincétől a tetőszerkezetig megújult: a technikai fejlesztéseken túl két állandó és három időszaki kiállítóteret alakítottak ki a múzeumban.

A muzeális gyűjtemény átadó ünnepségén Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere köszöntötte a megjelenteket. 

– Mertünk nagyot álmodni. Nem kisebb volt a kitűzött cél, mint egyrészt az 1838-ban felépült, még meglévő huszárlaktanya korkövetelményeknek megfelelő, jövőbe tekintően történő felújítása kívül-belül. Másrészt pedig olyan állandó kiállítások életre hívása, melyek korosztálytól független, interaktív ismeretszerzésre adnak lehetőséget, és módot adnak az ismeretanyagok folyamatos bővítésére – mondta a polgármester az átadás pillanataiban.

Nem az az egyetlen eset, hogy a szabadulószobákban rejlő lehetőségeket igyekeznek oktatási céllal is kihasználni. A kulcs az interaktivitás, melynek köszönehetően a látogatók testközelből tapasztalhatják meg egy-egy kiállítás tartalmát, így nem csak tudással, hanem élménnyel, tapasztalással is gazdagodnak.

Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
2020.10.27.
Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
A szabadulós játékok ma már az egyik legnépszerűbb programlehetőséget jelentik. A játékosok lelkesedése nem véletlen: csapatmunka, borzongás, adrenalinfröccs, sikerélmény - a képzeletbeli világokban minden adott, ami a mindennapokból olyan nagyon hiányzik.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
2020.10.08.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
A játékosoknak ezúttal az ÁVH börtöneiből kell kijutniuk, miközben megismerkednek az ‘50-es évek Magyarországával.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
2020.06.01.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium két tanára a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján egy online szabadulószobát tervezett.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
2020.05.28.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
A Szarvasi Arborétumban 2015. óta működnek szabadulószobák. Azóta évről-évre újdonságokkal is jelentkeznek az ötletgazdák.
TOVÁBBI CIKKEK