x
hu
en
Escape room

Szabadulós játékok gyerekeknek

A gyerekeknek is megmozgatja az agyát a szabadulószoba! Hogy találhatsz nekik való játékot? Itt megtudhatod!
2019.09.27.

Az Exitgames.hu oldalán már több, mint 50 db gyermekbarát szabaduló szoba közül válogathattok. De mitől nevezhető gyermekbarátnak egy szabadulós játék?

A gyermekbarát szabaduló szobákat kifejezetten úgy alakították ki, hogy a gyerekek számára is érdekesek, izgalmasak és szórakoztatóak legyenek. Érdemes megnézni, hogy a különféle szobáknál milyen nehézségi szintre lehet számítani. A kisebbeknek inkább olyan szobákat ajánlunk, ahol a kijutási arány magas, míg a nagyobbak már a nehezebb kihívásokkal is meg tudnak birkózni. A szabadulós játékok nagy előnye, hogy teljesen kikapcsolják a külvilágot, a játékosok kizárólag a játékra koncentrálnak, na és persze egymásra.

  
Ahhoz, hogy ki tudjatok szabadulni, együtt kell működnötök. Fontos az összhang és a csapatszellem, ami még nagyobb kihívás lehet felnőttek és gyerekek között. A gyermekbarát szabaduló játékok nem csupán azért tökéletes családi programok, mert szórakoztatják a kicsiket és nagyokat egyaránt, hanem segítenek a felnőtt-gyerek kapcsolat összhangjának megteremtésében is.

Azonban a gyermekbarát szabadulós játékokat nem csak családi programként, hanem iskolai osztálykiránduló programként is nyugodt szívvel ajánljuk. Talán ez az egyik legjobb mód arra, hogy egy remek közösséget építsünk ki. Arról nem is beszélve, hogy a későbbiekben sokszor adódhat olyan helyzet, mikor csapatban kell megoldani egy feladatot, ezért nem árt erre is felkészíteni a gyerekeket. A legtöbb játékban 6-7 fős csoportok tudnak részt venni, de némelyikben akár 15-16 fő is részt vehet.

Milyen értékekkel lesznek gazdagabbak a gyerekek egy izgalmas és vidám szabadulás után?
A játéktémák úgy lettek kialakítva, hogy a gyerekek minél könnyebben bele tudják képzelni magukat az adott szituációba, fejlesztve gondolkodásukat, logikai képességüket és kreativitásukat. Bármelyik típusú játékra esik a választás, a gyerekeknek garantáltan felejthetetlen élményben lesz részük, ahol a kalandos kihívások által észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket.

Keresd a gyerekbarát feliratot a szabadulószobák mellett!

Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
2020.10.27.
Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
A szabadulós játékok ma már az egyik legnépszerűbb programlehetőséget jelentik. A játékosok lelkesedése nem véletlen: csapatmunka, borzongás, adrenalinfröccs, sikerélmény - a képzeletbeli világokban minden adott, ami a mindennapokból olyan nagyon hiányzik.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
2020.10.08.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
A játékosoknak ezúttal az ÁVH börtöneiből kell kijutniuk, miközben megismerkednek az ‘50-es évek Magyarországával.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
2020.06.01.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium két tanára a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján egy online szabadulószobát tervezett.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
2020.05.28.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
A Szarvasi Arborétumban 2015. óta működnek szabadulószobák. Azóta évről-évre újdonságokkal is jelentkeznek az ötletgazdák.
TOVÁBBI CIKKEK