x
hu
en
Escape room

Így beszéld rá kocka haverod a kijutós játékra

A haverod nem tudod kirobbantani a számítógép mögül? Ennek tuti nem tud majd ellenállni!
2019.09.27.

Bizony nem könnyű a legtöbb embert kirángatni a komfortzónájából. Olyan világban élünk, ahol a sport is a legtöbb embernek a fotelben történő meccsnézéssel egyenlő, és akkor a számítógépes játékokról nem is beszéltünk.

Van egy jó hírünk. A kijutós játékok először számítógépen jelentek meg, így még a legkockább ismerősödet sem lehetetlen rábeszélni arra, hogy játsszon egyet egy valós kijutós játékkal.

A VALÓSÁGNAK ATOM A GRAFIKÁJA

A valósáságnak baromi jó a grafikája: talán nem vagyunk messze attól, hogy a virtuális valóság lekörözze az igazit, de ma még a valóság vezet. Egész más hangulata van egy kijutós játéknak úgy, ha láthatod, tapinthatod, érezheted a téged körülvevő világot, mintha csak egy monitoron keresztül nézelődnél.

AZ IZGALMAK A VALÓ VILÁGBAN VÁRNAK

Élőben sokkal izgalmasabb: egész más hangulata van a kijutós játéknak, ha az ember a valóságban csöppen bele. Ilyenkor sokkal könnyebben beleéli magát a kerettörténetbe is, nagyobbnak tűnik a tét, ezért a játék is sokkal izgalmasabb.

EGYSÉGBEN AZ ERŐ

Minél többen, annál jobb: az élmények úgy lesznek igazán értékesek, ha meg tudjuk osztani másokkal, ezért közösségben - valódi közösségben - játszani mindig jobb, mint egyedül otthon a gép előtt.

A KOMFORTZÓNÁN TÚL

A legjobb dolgok, mindig a komfortzónán kívül vannak: ahhoz, hogy sodró új élmények, izgalmak érjék az embert egy kicsit mindig változtatni kell a szokásain. Mert, ahogy a siker, úgy legjobb élmények is akkor ütnek be igazán.

Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
2020.10.27.
Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
A szabadulós játékok ma már az egyik legnépszerűbb programlehetőséget jelentik. A játékosok lelkesedése nem véletlen: csapatmunka, borzongás, adrenalinfröccs, sikerélmény - a képzeletbeli világokban minden adott, ami a mindennapokból olyan nagyon hiányzik.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
2020.10.08.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
A játékosoknak ezúttal az ÁVH börtöneiből kell kijutniuk, miközben megismerkednek az ‘50-es évek Magyarországával.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
2020.06.01.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium két tanára a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján egy online szabadulószobát tervezett.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
2020.05.28.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
A Szarvasi Arborétumban 2015. óta működnek szabadulószobák. Azóta évről-évre újdonságokkal is jelentkeznek az ötletgazdák.
TOVÁBBI CIKKEK