x
hu
en
Escape room

Gyakori kérdések a szabadulószobákban

Mivel készülj ha Szabadulószobába indulsz játszani? Most elmondjuk neked mik a legyakrabban felmerülő kérdések!
2019.09.18.

Ha először készülsz szabadulószobába, akkor bizonyára benned is felmerült néhány kérdés a játékkal kapcsolatban. Ebben igyekszünk most segítségedre lenni azzal, hogy összeszedtük a leggyakrabban hallott kérdéseket - és persze a válaszokat is rájuk. Ezzel máris sikeresen veszed majd az első akadályokat.

Mit vigyél magaddal?

A szabadulószobákban nincs szükséged semmi különösebb dologra, szerszámra, vagy lámpára. Sokan jó ötletnek tartják, hogy mobilt vigyenek magukkal, de a tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal élvezetesebb tud lenni a játék, ha itt nem az okostelefon gondolkodik helyetted.

Milyen ruhában érdemes játszani?

Ahogy felszerelésnél, itt sincs semmi különösebb, amire szükséged lehet. Egyszerűen válassz olyan ruhát, ami kényelmes és jól érzed benne magad. Általában nem koszolod magad össze a szabadulószobában, de arra azért felkészülhetsz, hogy néhány helyen csúszni-mászni kell, esetleg a földön keresgélni néhány dolgot. Így a hétköznapi, vagy “játszós ruha” a legjobb választás.

Mikor érkezz meg?

A legtöbb játékhelyszín elvárja a játékosoktól a pontos érkezést. Nem szőrszálhasogatásból teszik, pusztán azért, hogy elég idő maradjon a feladványok megoldására, míg a következő csapat megérkezik.

Mitől kell tartanod?

Oldalunkon kereshetsz a szabadulószobák tematikája között, illetve egy rövid leírást, vagy ízelítőt is találsz a várható játékmenetről. Az olyan szobákat, melyek ijesztőek, vagy nem ajánlottak gyerekeknek, külön jelöltük.

Babát, kutyát, macskát … stb. vihetsz-e?

Általában igen, azonban erre nem árt rákérdezni a játékhelyszíneknél, ahova foglalni szeretnél, mert ahány ház, annyi szokás.

Kell-e valamitől félnie, aki először játszik?

Mindenkinek volt egy első játéka, igazából nincs abban semmi különös. Talán néhány feladvány nehezebb lesz, úgy, mint a tapasztalt játékosoknak, de ennek is megvan a varázsa.

Kitől kérhetsz segítséget, ha elakadsz?

A játékmesterek azok, akik a segítségedre lesznek a játék során, ők vezetnek be a szabadulószobák világába. Ha bármilyen kérdésed van a játék során, vagy úgy érzed külső segítségre van szükséged, velük azonnal kapcsolatba tudsz lépni és megkapsz minden támogatást.

Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
2020.10.27.
Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
A szabadulós játékok ma már az egyik legnépszerűbb programlehetőséget jelentik. A játékosok lelkesedése nem véletlen: csapatmunka, borzongás, adrenalinfröccs, sikerélmény - a képzeletbeli világokban minden adott, ami a mindennapokból olyan nagyon hiányzik.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
2020.10.08.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
A játékosoknak ezúttal az ÁVH börtöneiből kell kijutniuk, miközben megismerkednek az ‘50-es évek Magyarországával.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
2020.06.01.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium két tanára a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján egy online szabadulószobát tervezett.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
2020.05.28.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
A Szarvasi Arborétumban 2015. óta működnek szabadulószobák. Azóta évről-évre újdonságokkal is jelentkeznek az ötletgazdák.
TOVÁBBI CIKKEK