x
hu
en
Escape room

Csapattagok, akire szükség van a szabadulószobában

Ha ütős csapattal akarsz szabadulni, ezekre kell figyelned!
2019.09.27.

A legjobb kijutós játékok változatos módon teszik próbára az embereket. Erre szükség is van ahhoz, hogy valóban izgalmas kalandokban legyen részünk. Olyan készségekre van így szükség, melyek csak a legritkább esetekben vannak meg egy emberben.

A másik fontos tényező az idő szorítása: ha valaki képes is lenne az összes feladványt magában megoldani, jóval később végezne, mint azok a csapatok, akik felosztják maguk között a feladatokat.

MINDENKI MÁSBAN JÓ

Az ideális csapat - ahogy a játék is - sokszínű. Akárcsak egy jól működő munkahelyen, a siker titka itt is az, hogy úgy legyenek felosztva a feladatok, hogy mindenki a legtöbbet tudja kihozni képességeiből. Mindenki másban jó, és ezért más-más feladványok megoldásához tud hozzájárulni. Legtöbbször baráti társaságok, vagy munkahelyi kollektívák jelentkeznek a kijutós játékokra, ahol a tagok már ismerik egymás erősségeit és gyengeségeit. Azonban a szabadulószoba mégis egy kicsit más, mint a szokványos hétköznapi szituációk, így sokszor olyan oldalát ismerhetjük meg a másiknak, melyet eddig észre se vettünk. Nagyon izgalmas lehet így a feladványokon keresztül jobban megismerni a másikat.

CSAPATSZEREPEK A SZABADULÓSZOBÁBAN

Minden játék, minden csapat más és más. Ráadásul sokszor egy-egy szobából többféle módon is ki lehet jutni. Azonban vannak olyan csapatszerepek, melyek szinte mindenhol kialakulnak a játék során. Az alábbi posztokra szinte biztos, hogy szükség lesz:

A SASSZEMŰ

Szokták mondani, hogy az ördög a részletekben rejlik, ez pedig fokozottan igaz a szabadulószobákban. Ezért szükség van valakire, akinek figyelmét a legapróbb nyom sem kerüli el. Fontos, hogy legyen valaki a csapatunkban, aki elég éles szemű és precíz ezekhez, mert a sok apróságból fog összeállni a megoldáshoz vezető út.

AZ ÖTLETGYÁROS

Nem elég megtalálni a nyomokat, hanem értelmezni, rendszerezni kell őket. Kulcsszerepe van ezért annak a játékosnak, aki erre képes. Fontos, hogy meglássa sz összefüggéseket, és képes legyen arra, hogy állandóan újabb és újabb ötletekkel álljon elő, mert ezek egyike lesz az, ami sikerre viszi az egész csapatot.

A VEZETŐ

Egy csapat sem lehet maradéktalanul sikeres egy jó vezető nélkül. Mindenképpen kell egy olyan ember, aki képes összefogni és irányítani a játékosokat. Fontos, hogy jól kommunikáljon és az is, hogy irányba tudja rakni a játékosokat, hogy végig koncentráltak és összeszedettek maradjanak.

A MÓKAMESTER

Na, ő az, aki nélkül nem is érdemes elindulni. A szabadulószobák elsősorban a játékról és a szórakozásról szólnak, így legalább egyvalaki kell, aki elsősorban ezt tartja szem előtt, és nem hagyja, hogy a többiek túlságosan komolyan vegyék magukat.

Hogy rád melyik szerep illik a legjobban? Valószínűleg több is a fentiekből és nagyban függ a társaságtól, akivel játszani indulsz. Próbáld ki most, nézz körül változatos, akciós ajánlataink között!

Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
2020.10.27.
Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
A szabadulós játékok ma már az egyik legnépszerűbb programlehetőséget jelentik. A játékosok lelkesedése nem véletlen: csapatmunka, borzongás, adrenalinfröccs, sikerélmény - a képzeletbeli világokban minden adott, ami a mindennapokból olyan nagyon hiányzik.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
2020.10.08.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
A játékosoknak ezúttal az ÁVH börtöneiből kell kijutniuk, miközben megismerkednek az ‘50-es évek Magyarországával.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
2020.06.01.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium két tanára a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján egy online szabadulószobát tervezett.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
2020.05.28.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
A Szarvasi Arborétumban 2015. óta működnek szabadulószobák. Azóta évről-évre újdonságokkal is jelentkeznek az ötletgazdák.
TOVÁBBI CIKKEK