x
hu
en
Escape room

Az online szabadulós játékok

Ezekkel az online szabadulós játékokkal tuti nem fogsz a buszon unatkozni!
2019.09.27.

A virtuális térből ismert "room-escape" és "point-and-click" játékok megmozgatnak minden korosztályt, hiszen bárki számára elérhetőek, akár asztali gépre letölthető változatban vagy mobil applikációként is. Ha kedvünk támad egy kis fejtörőhöz, elrejtett tárgyak megkereséséhez, akkor bárhol és bármelyik napszakban kezdetét veheti az online szabadulós kalandunk.

Akik kevésbé szeretnek kimozdulni otthonról, azoknak tökéletesen kényelmes szabadidős tevékenységnek bizonyulhatnak az online szabadulós játékok, melyek amellett, hogy nem zökkentenek ki a komfort zónánkból és nem szabnak valós térbeli korlátokat, az agytekervényeinket is alaposan megdolgozzák.

Az ingyenesen online letölthető játékok száma végtelen, a Play Áruházból rengeteg szabadulós játékot szerezhetünk be és kezdődhet is az izgalom és a fejtörés. A megfelelően kidolgozott grafikával rendelkező, akadozás mentes játék kiválasztásában segítségünkre vannak a játékokra leadott értékelések, így véletlenül sem lőhetünk mellé.

Senki ne gondolja azt, hogy a gép előtt ülve vagy mobilon játszva kisebb kihívást jelent az offline változathoz képest! Itt is ugyanolyan logikai fejtörőket, rejtélyeket és titkokat kell feltárnunk, mint a műfaj „real time” változatában.

Előnye az online játékoknak, hogy a technika és az online tér nagyobb teret enged a virtuális környezet kidolgozásához: indulhat a játék egy börtönből, kriptából, barlangból, de még marslakók között is találhatjuk magunkat. 

Egyetlen jó tanács a játékhoz: kattints rá mindenre, amit a képernyőn látsz, ügyelj a legapróbb részletre is, mert könnyen lehet, hogy egy apró tárgy vagy írás a falon lesz a végső megoldás a szintlépéshez vagy magához a „kijutáshoz”.

Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
2020.10.27.
Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
A szabadulós játékok ma már az egyik legnépszerűbb programlehetőséget jelentik. A játékosok lelkesedése nem véletlen: csapatmunka, borzongás, adrenalinfröccs, sikerélmény - a képzeletbeli világokban minden adott, ami a mindennapokból olyan nagyon hiányzik.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
2020.10.08.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
A játékosoknak ezúttal az ÁVH börtöneiből kell kijutniuk, miközben megismerkednek az ‘50-es évek Magyarországával.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
2020.06.01.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium két tanára a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján egy online szabadulószobát tervezett.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
2020.05.28.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
A Szarvasi Arborétumban 2015. óta működnek szabadulószobák. Azóta évről-évre újdonságokkal is jelentkeznek az ötletgazdák.
TOVÁBBI CIKKEK