5 + 1 tipp, melyekkel te lehetsz a szabadulószobák királya
2019 09 27 - 10:59

Sokszor bizony nem egyszerű kijutni egy-egy jól átgondolt és gondosan megtervezett szabadulószobából. Ehhez nyújt segítséget alábbi 10 tippünk kezdőknek és haladóknak egyaránt.

1.) GONDOLKOZZ CSAPATBAN!

Az egyik legfontosabb tényező, a jó csapat. Érdemes olyan emberekkel belevágni ebbe a kalandba, akiket már elég jól ismersz. Így gördülékenyebb lesz köztetek a kommunikáció, és hatékonyan tudjátok segíteni egymást. Ha kollégákkal, vagy barátokkal mész, akkor már előre tudni fogjátok, hogy kinek milyen erősségei vannak, erre pedig lehet építeni a játék során.

2.) FIGYELJ ODA MINDEN APRÓSÁGRA!

A legtöbb játéknak van egy intrója, melyet vagy a játékmester prezentál, vagy videóról játszanak be. Ez sokszor nem csak arra szolgál, hogy átadja a szoba hangulatát, hanem nyomok is vannak elrejtve benne. Ugyanígy a játék során érdemes nyitva tartani a szemed, mert sokszor pont a jelentéktelennek tűnő nyomok segítenek majd a megoldásban. A lehető legalaposabban kutassátok át a szobát, hogy semmi ne kerülje el a figyelmeteket!

3.) OSZD FEL A FELADATOKAT!

Sok csapat az idővel áll hadilábon a kijutós játék során. Ez könnyen elkerülhető, ha csapat felosztja tagjai között a feladatokat és nem mindenki ugyanazon a feladványon kattog. Ha így szervezed meg a csapatmunkát, jóval hatékonyabbak lesztek és jó eséllyel bőven a rendelkezésre álló idő alatt teljesíteni fogjátok a küldetést.

4.) TÖBBET ÉSSZEL, MINT ERŐVEL!

Sokszor bizony frusztráló lehet egy zárt ajtó, vagy lakat előtt toporogni, és ilyenkor nagy a kísértés, hogy erővel juss át az akadályokon. Nos, az egy másik játék, olyan szabadulószobáról még csak nem is hallottunk, ahol a kijutáshoz pusztán erőre lett volna szükség. Szóval hiába érzed magad Chuck Norrisnak, arra tuti nem lesz szükség, hogy berúgd az ajtót, vagy lerágd a lakatot :)

5.) EZT-AZT KI LEHET HAGYNI

A szám-, vagy betűzáras lakatoknál sok időt megspórolhatsz azon, ha egy-egy számot vagy betűt kihagysz, és csak úgy, próbálgatással találod meg. Kb. hasonló a logika, mint a keresztrejtvényeknél: ha néhány betű hiányzik is, attól még jó eséllyel megtalálod a megfelelő szót. Szóval ha például egy négy számjegyből álló lakatnak csak az egyik számjegye hiányzik, nyugodtan próbáld végig a lehetséges 10 opciót, mert sokszor gyorsabb így a megoldás.

+1) KÉRJ SEGÍTSÉGET!

Ha valahol elakadtál a játék során, nem kell rögtön kétségbe esni. Majdnem az összes szabadulószobában van rá mód, hogy valamilyen formában segítséget kérj a játékmestertől. Ő ugyan nem fogja megoldani helyetted a feladványokat, viszont, ha jól végzi a munkáját, akkor rávezet a helyes megoldásra, anélkül, hogy elvenné tőled és csapatodtól a sikerélményt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
TÉMAKÖRÖK