Gyakori kérdések a szabadulószobákban
2019 09 18 - 13:47

Ha először készülsz szabadulószobába, akkor bizonyára benned is felmerült néhány kérdés a játékkal kapcsolatban. Ebben igyekszünk most segítségedre lenni azzal, hogy összeszedtük a leggyakrabban hallott kérdéseket - és persze a válaszokat is rájuk. Ezzel máris sikeresen veszed majd az első akadályokat.

Mit vigyél magaddal?

A szabadulószobákban nincs szükséged semmi különösebb dologra, szerszámra, vagy lámpára. Sokan jó ötletnek tartják, hogy mobilt vigyenek magukkal, de a tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal élvezetesebb tud lenni a játék, ha itt nem az okostelefon gondolkodik helyetted.

Milyen ruhában érdemes játszani?

Ahogy felszerelésnél, itt sincs semmi különösebb, amire szükséged lehet. Egyszerűen válassz olyan ruhát, ami kényelmes és jól érzed benne magad. Általában nem koszolod magad össze a szabadulószobában, de arra azért felkészülhetsz, hogy néhány helyen csúszni-mászni kell, esetleg a földön keresgélni néhány dolgot. Így a hétköznapi, vagy “játszós ruha” a legjobb választás.

Mikor érkezz meg?

A legtöbb játékhelyszín elvárja a játékosoktól a pontos érkezést. Nem szőrszálhasogatásból teszik, pusztán azért, hogy elég idő maradjon a feladványok megoldására, míg a következő csapat megérkezik.

Mitől kell tartanod?

Oldalunkon kereshetsz a szabadulószobák tematikája között, illetve egy rövid leírást, vagy ízelítőt is találsz a várható játékmenetről. Az olyan szobákat, melyek ijesztőek, vagy nem ajánlottak gyerekeknek, külön jelöltük.

Babát, kutyát, macskát … stb. vihetsz-e?

Általában igen, azonban erre nem árt rákérdezni a játékhelyszíneknél, ahova foglalni szeretnél, mert ahány ház, annyi szokás.

Kell-e valamitől félnie, aki először játszik?

Mindenkinek volt egy első játéka, igazából nincs abban semmi különös. Talán néhány feladvány nehezebb lesz, úgy, mint a tapasztalt játékosoknak, de ennek is megvan a varázsa.

Kitől kérhetsz segítséget, ha elakadsz?

A játékmesterek azok, akik a segítségedre lesznek a játék során, ők vezetnek be a szabadulószobák világába. Ha bármilyen kérdésed van a játék során, vagy úgy érzed külső segítségre van szükséged, velük azonnal kapcsolatba tudsz lépni és megkapsz minden támogatást.

MOST POPULAR ARTICLES
TOPICS