x
hu
en
Escape room

3 kreatív szabadulószoba ötlet

Leleményes és híres történetekeről is szólhatnak a szabadulószobák!
2021.09.27.

A szabadulószobák olyan élményt adnak a játékosoknak, amit egyhamar nem felejtenek el, ezért alkotóik a játékon túl érdekes dolgokat ki tudnak belőlük hozni. Nézd meg, miket találtak ki!

SZABADULJ KI, MINT MILLA JOVOVICH!

A játékgyártó Capcom és a kreatív promócióra szakosodott iam8bit ügynökség a széria 20 évfordulója, és a videojáték megjelenése alkalmából egy Resident Evil tematikájú szabadulószobával lepte meg a rajongókat.

A rajongóknak kb. kötelező a dolog, mert a szabadulószoba telis-tele van a sorozatra való nyilvánvaló, és kevésbé egyértelmű utalással.

Az egyetlen szépséghibája, hogy Los Angelesben van. Az ügynökség egyébként úgy látszik, hogy nagyot szakított a szabadulószobával, mert híre átütötte a sajtó ingerküszöbét és rengeteg cikk született a témában.

LELEMÉNYES TŰZOLTÓK

A Montana állam Shelby önkéntes tűzoltóságának az a nagyszerű ötlete támadt, hogy a adománygyűjtéshez használja fel a szabadulószobák koncepcióját.

Gyorsan össze is raktrak egy kijutós játékot, a befolyó bevételből pedig életmentő felszereléseket készülnek vásárolni.

A tűzoltóságnak jól jön a hírverés, mert a parancsok szerint a városkában minden egyes farm és magtár a tűzveszély kockázatát rejti magában.

Egy nagyon magas labdát azonban sajnos nem ütöttek le, a szabadulószoba sztorijában, nincs utalás semmilyen tűzveszélyre. A játékosoknak egy emberrabló karmai közül kellett kiszabadulni. Pedig milyen jó lett volna a szabadulószoba arra is, hogy játszva készítse fel a lakosokat a tűzesetekre.

Anne Frank-kal túl messzire mentek

Az amszterdami Escape Bunker Anne Frank témájú szabadulószobája kiverte a biztosítékot az Anne Frank Emlékbizottságnál is.

Anne Frank egy zsidó származású német lány volt, aki Hitler hatalomrajutása után Amszterdamba menekült, ahol 25 hónapon át bujkált a nácik elől. Egy ismeretlen jelentette fel és 1945-ben koncentrációs táborban lelte halálát. A bujkálás alatt vezetett naplóját édesapja, Otto adta ki 1947-ben. A megrázó iromány a nácizmus szörnyűségeinek világhírű mementójává vált.

A szabadulószoba készítői úgy nyilatkoztak, hogy ők is ennek állítanak emléket. Velük szemben azonban az Emlékbizottság teljesen elítélte a kezdeményezést, mondván, úgy mutatja be a történetet, mintha jó móka lett volna a nácik elől menekülni. A játékból pedig az jön le, hogy aki elég okos volt, az megúszta a koncentrációs tábort. Ez pedig történelmielg sem állja meg a helyét, ráadásul nagyon tiszteletlen az áldozatokkal szemben is.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
2022.10.27.
Ilyenek lesznek a jövő szabadulószobái?
A szabadulós játékok ma már az egyik legnépszerűbb programlehetőséget jelentik. A játékosok lelkesedése nem véletlen: csapatmunka, borzongás, adrenalinfröccs, sikerélmény - a képzeletbeli világokban minden adott, ami a mindennapokból olyan nagyon hiányzik.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
2022.10.08.
Újabb szabadulószobát készítettek a szegedi piarista tanárok
A játékosoknak ezúttal az ÁVH börtöneiből kell kijutniuk, miközben megismerkednek az ‘50-es évek Magyarországával.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
2022.06.01.
Trianon szabadulószobát tervezett a szegedi Piarista Gimnázuim két tanára
A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium két tanára a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján egy online szabadulószobát tervezett.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
2022.05.28.
Új szabadulószoba nyílt a Szarvasi Arborétumban
A Szarvasi Arborétumban 2015. óta működnek szabadulószobák. Azóta évről-évre újdonságokkal is jelentkeznek az ötletgazdák.
TOVÁBBI CIKKEK